Добредојдовте на официјалната страна на Македонската Голф Федерација

Македонската Голф Федерација (МГФ) е призната и активна членка на главните меѓународни голф организации, како Интернационалната Голф Федерација (ИГФ), Европската Голф Асоцијација (ЕГА) и Royal and Ancient (R&A).

Во национални рамки, МГФ е полноправна членка на Македонскиот Олимписки Комитет (МОК).

ГАЛЕРИЈА

ВЕСТИ

Оваа година на 8ми и 9ти Септември, во резортот Porto Karas во Халкидики, Грција, ќе се одржи петтиот по ред турнир на голферите од Македонија. Турнирот е во рамките на годишните активности на Голф Федерацијата на Македонија и согласно правилата, ќе се бодува за националната аматерска голферска лига.

Годинава се очекуваат пријават учество Македонските голфери од клубовите Скопје, Охрид и други градови во земјата, како и други учесници од балканските држави и клубови.

News 3

Dear All, Please find attached a fourth Tournament Update from the EGA President and myself on behalf of the EGA Executive and Championship Committees (EC

News 1

Dear Federations, We have great pleasure in inviting your players to enter the 2020 Swiss International Championship. This event will be hosted from August 5