Правила за голф

R&A и USGA ги обелоденија новите правила на голфот, кои се имплементираат на 1 јануари 2019 година.

R&A и USGA ги финализираа новите правила за голф овој месец по обемниот преглед што опфати барање за повратна информација од глобалната заедница за голф за предложените измени. Голферите сега можат да пристапат до официјалните Правила за голф за 2019 година со посета на https://www.randa.org/ или http://www.usga.org/rules-hub/.

Процесот за модернизирање на Правилата започна во 2012 година и беше инициран за да се обезбеди правилата полесно да се разберат и да се применуваат за сите голфери и да се направи играта попривлечна и достапна за новодојдените.

Линкови на релевантни документи: