Images

Оваа година на 8ми и 9ти Септември, во резортот Porto Karas во Халкидики, Грција, ќе се одржи петтиот по ред турнир на голферите од Македонија. Турнирот е во рамките на годишните активности на Голф Федерацијата на Македонија и согласно правилата, ќе се бодува за националната аматерска голферска лига.

Годинава се очекуваат пријават учество Македонските голфери од клубовите Скопје, Охрид и други градови во земјата, како и други учесници од балканските држави и клубови. Турнирот е отворен за сите заинтересирани и секој може да се пријави до 7ми Септември. За победниците се очекуваат вредни награди, како пехари за првото, второто и третото место, како …

Оваа година на 8ми и 9ти Септември, во резортот Porto Karas во Халкидики, Грција, ќе се одржи петтиот по ред турнир на голферите од Македонија. Турнирот е во рамките на годишните активности на Голф Федерацијата на Македонија и согласно правилата, ќе се бодува за националната аматерска голферска лига. Read More »